LET OP: Uw browser is te oud om deze website correct weer te geven. Update uw browser om dit probleem op te lossen.

03 Willie Buck (VS) & Robbert Fossen Band (NL)

 

William Crawford, beter bekend als Willie Buck, werd in 1937 geboren in Houston, Mississippi. Als jonge jongen werkte hij bij een lokale papierfabriek waarna hij ’s avonds werkte aan zijn kwaliteiten als zanger. Willie trad al gauw veel op in Mississippi, Georgia, Louisiana, North & South Carolina, Tennessee en Texas, beter bekend als het ‘Chittlin Circuit’.
In 1954 verhuisde Willie, net als vele andere mensen uit het zuiden, naar Chicago. Hij maakte zich al gauw bekend met de blues scene aldaar en werd als talentvolle zanger onderdeel van de schare artiesten op het fameuze muziekparadijs Maxwell Street. Op Maxwell Street maakte hij ook zijn eerste opname getiteld “The Disco Blues”; dit mondde uit in shows in Canada, Mexico, Frankrijk en Nederland.
Willie werd in de zomer van 2004 ingewijd in de Blues Hall of Fame evenals een aantal andere gerenommeerde artiesten die Chicago tevens als thuisbasis hebben. Vroeg in 2005 bracht Willie Buck een nieuwe CD uit genaamd “I Wanna Be Loved”. De nationale blues scene van de Verenigde Staten ging langzaam achteruit terwijl Willie de interesse in zijn muziek vanuit Europa juist zag toenemen. Opvallend genoeg reageerden er ook veel jongeren op zijn muziek en Willie zegt erkentelijk te zijn voor de Europese aandacht. “Ik kom snel weer terug naar Europa”, aldus Willie Buck. Zijn geluid is van het soort dat met de jaren beter wordt; hij hoopt dat de interesse voor de blues evenredig meegroeit!

willie-buck