LET OP: Uw browser is te oud om deze website correct weer te geven. Update uw browser om dit probleem op te lossen.

01 Tony TC Coleman & Henry Carpaneto 5tet

Een van de grote namen op het podium van de Southern Bluesnight 2019 is Tony TC Coleman. De zanger en drummer zat vanaf midden jaren 80 achter de drumkit bij niemand minder dan de King of Blues, B.B. King. Op het Heerlense podium ontmoet The Best Blues Drummer van 2015 en 2016 het kwintet rondom The Best European Blues Player van 2005, Henry Carpaneto.

Coleman is, zoals hij het zelf zegt “geboren als drummer.” Maar ook zijn stem is er een uit duizenden: opzwepend, dwingend en soulvol. Behalve met B.B. King, die hij tot aan diens dood in mei 2015 begeleidde, tourt hij de wereld over met blueslegendes als Otis Clay, Albert King, Etta James en Buddy Guy. Naast zijn drukke tourschema brengt hij maar liefst drie prachtige soloalbums uit, waarop hij speelt met gastartiesten als Lucky Peterson, Kenny Neal en de blazerssectie van Earth, Wind & Fire. Zijn laatste album Take Me As I Am gooide in 2017 hoge ogen op de internationale blues-hitlijsten.

In Heerlen speelt Tony Coleman zijn pure Chicago-blues met het kwintet rond de immens populaire Italiaanse pianist Henry Carpaneto. Een gouden combinatie! 

Line up: 

Tony Coleman (drums/vocals)
Henry Carpaneto (keys/vocals)
Umberto Porcaro (guitar/vocals)
Pietro Martinelli (bass/vocals)
Paolo Maffi (sax)
Stefano Bergamaschi (trumpet)