LET OP: Uw browser is te oud om deze website correct weer te geven. Update uw browser om dit probleem op te lossen.

02 Joey Gilmore

Joey Gilmore heeft niet meer dan een paar noten op zijn gitaar en zijn warme soulvolle stem nodig om het publiek te raken. De 74-jarige oudgediende en autodidact, die heeft opgetreden met grootheden als James Brown, Etta James, Bobby Bland en Little Milton wordt in Heerlen begeleid door Fat Harry & The Fuzzy Licks.

Joey Gilmore werd in 1944 in Ocala, Florida geboren. Zoals bij zoveel Afro-Amerikanen liggen zijn roots in de plaatselijke kerk. Hij leerde zichzelf gitaar spelen bij een lokale kapperszaak en speelde in vele jeugdbands. In de jaren 60 verhuisde hij naar het zuiden van Florida, waar hij als populaire gitarist verschillende R&B, Blues- en Soulgroepen begeleidde.

Met zijn gloedvolle donkere stem heeft Joey wereldwijd een grote schare fans aan zich weten te verbinden. Acht succesvolle albums heeft hij uitgebracht, met Respect The Blues uit 2016 als meest recente aanwinst. Ook won hij diverse awards, waaronder de prestigieuze International Blues Challenge (IBC) Award 2006, de Blewzzy Award 2008 voor de beste bluessong All Over You en in 2015 mocht hij de eervolle Latin World Talent Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

Line-up:

Joey Gilmore (vocals/guitar)
Fat ‘Harold’ Harry (guitar)
René Schutte (keyboards)
Hassan Abudaldah (bass)
Jacco van den Heuvel (drums)
Jan de Ligt (sax)
Jacob Smit (trumpet)
Yavin Groenewegen (trombone)