LET OP: Uw browser is te oud om deze website correct weer te geven. Update uw browser om dit probleem op te lossen.

05 Archie Lee Hooker

De naam zegt genoeg! Blueszanger Archie Lee Hooker is een volle neef van John Lee Hooker. Hij deelde ook geregeld het podium met de legendarische ‘boogieman’. Verwacht tijdens de SBN een old skool bluesoptreden met mooie verhalen, ondersteund door harmonica of orgel, boeiende muzikale levenslessen en pittige, groovy blues.

ln zijn tienerjaren richtte de in Mississippi geboren Archie Lee de gospelgroep The Marvellous Five op. De belangrijkste stap in zijn carrière maakt hij echter door zich in Californië aan te sluiten bij de band van John Lee Hooker. Zijn oom en mentor wijdt hem in de wereld van de blues. In 1995 toert Archie Lee voor het eerst met Carl Wyatt & the Rhythm Kings door Europa. Tijdens deze tour neemt hij zijn eerste cd Suicide Blues op. Daarna volgen nog vier succesvolle albums, inclusief New Church Of The Blues met de laatste live-opname van John Lee Hooker.

In 2011 richt Archie Lee samen met de Braziliaanse gitarist Fred Barreto, de Franse bassist Nicolas Fageot en op drums de Luxemburger Yves ‘DeVille’ Ditsch de Archie Lee Hooker & The Coast To Coast Blues Band op. Sinds 2016 krijgt dit gemêleerde gezelschap, waarmee Archie Lee het erfgoed van zijn oom in stand houdt, versterking van Matt Santos op Hammond en mondharmonica. Het optreden tijdens de SBN 2019 zal in het teken staan van hun met vijf sterren bekroonde album Chilling uit 2017, dat is opgedragen aan John Lee Hooker. De ‘boogieman’ zou in datzelfde jaar 100 jaar zijn geworden.

Line-up:

Archie Lee Hooker (vocals)
Fred Barreto (leadguitar)
Nicolas Fageot (bass)
Yves Ditsch (drums)
Matt Santos (Hammond, bluesharp)