LET OP: Uw browser is te oud om deze website correct weer te geven. Update uw browser om dit probleem op te lossen.

06 Wallace Coleman

Met de 83-jarige Wallace Coleman verwelkomt SBN 2019 een van de laatste echte connecties met de blueshelden van weleer. De levende legende won in 2002 de Living Blues Award for Best Musician en geldt als een van de beste blues-harpspelers van dit moment. Maar, muzikaal is hij diep, héél diep geworteld in de ‘old style, real deal Blues’.

De in 1936 geboren Wallace Coleman leerde zichzelf spelen op een mondharmonica van 50 dollarcent. Zijn inspiratie haalde hij uit de muziek van Little Walter – “Somebody has stepped into Little Walter’s shoes” – en Sonny Boy Williamson. Pas na zijn pensionering, begin jaren 80, begon hij in het openbaar op te treden. Robert Jr. Lockwood, een man die nooit een harmonicaspeler wilde, was zo onder de indruk dat hij Coleman vroeg in zijn band te komen. Dit was het begin van een prachtige muzikale samenwerking.

In 1997 bracht Wallace, indertijd 62 jaar, zijn eerste soloalbum Wallace Coleman uit. De primeur smaakte naar meer, want er zouden nog zes albums en talloze optredens over de hele wereld volgen. Met als kers op de Zuid-Nederlandse bluestaart een optreden op de 23ste editie van de Southern Bluesnight.

Wallace Coleman (vocals/bluesharp)
Little Boogie Boy (Hein Meijer) (vocals/guitar)
Jan den Boer (bass)
Bert Fonderie (drums)