LET OP: Uw browser is te oud om deze website correct weer te geven. Update uw browser om dit probleem op te lossen.

08 Jan de Bruijn

Bluesgitarist Jan de Bruijn is een podiumkunstenaar pur sang. Al meer dan 40 jaar vertegenwoordigt hij de Nederlands/Vlaamse blues. Recht uit het hoofd en het hart!

In de jaren 80 leidt Jan de Bruijn The Crew. Deze de rhythm & bluesband speelt jarenlang een toonaangevende rol in het internationale clubcircuit. Maar, het bloed kruipt… Begin jaren 90 start hij zijn eigen band, The Gonnabee’z. Met deze Vlaams-Nederlandse combinatie speelt hij meer eigen en ook steviger werk dan men van hem gewend is. Zijn eerste en langverwachte soloalbum The Long Way Home verschijnt in 2013 en wordt breed omarmd als “het beste dat Jan tot nu toe heeft gemaakt.” Drie jaar later volgt de opvolger Bittersweet, dat nog hoger gewaardeerd wordt.

Jan de Bruijn heeft zich in al die jaren ontwikkeld tot een uitstekende songwriter, zanger en gitarist. Live staat hij te boek als een opvallende podiumpersoonlijkheid. Niet voor niets deelde hij podia en studio’s met Johnny Copeland, Calvin Owens, Jerry McCain, Jo Lemaire, Peter Dictus, Bløf, Eddie C Campbell, The Uptown Horns, Kaz Lux, Oscar Benton, Kees Meerman, Kees Schipper, Raymond v/h Groenewoud, Stef Bos en vele anderen.