LET OP: Uw browser is te oud om deze website correct weer te geven. Update uw browser om dit probleem op te lossen.

Internationale top op Southern Bluesnight 2018!

Zaterdag 17 maart staat Parkstad Limburg Theaters het teken van de 22ste editie van de Southern Bluesnight. Het grootste indoor bluesfestival van het zuiden presenteert een line-up waarin traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Met internationale topacts als SaRon Crenshaw, Chris Cain en Guy Davis naast klinkende namen uit eigen land als Barrelhouse en uit België de winnaars van de prestigieuze BRUL contest, Bourbon Street. SBN2018 presenteert het beste van de blues in elf acts op drie podia en twee live buskers in de wandelgangen van Theater Heerlen.

De line-up in het kort:

SaRon Crenshaw & Blind B’ and the Visionairs (VS/NL)
Sinds zijn debuut in Nederland in 2016 is de ervaren Amerikaanse bluesman SaRon Crenshaw snel en uitermate verdiend uitgegroeid tot een absolute topact. In Heerlen staat de bluestrein van Blind B' and the Visionairs garant voor een gedegen show en met SaRon in de spotlights voor een gegarandeerd hoogtepunt.

Chris Cain (VS)
De tweede topper op de line-up van de SBN2018 is Chris Cain. Deze sublieme Amerikaanse zanger-gitarist is bekend van vele optredens over de hele wereld. Ook stond hij op alle grote festivals. Al 30 jaar staat hij te boek als ‘een brok bluesdynamiet’. Zelfs Bonamassa noemt Chris als favoriet! De talrijke fans kunnen gerust zijn: eindelijk is Heerlen aan de beurt voor deze levende legende!

Guy Davis (VS)
In de afdeling singer-songwriter en meer traditionele, akoestische deltablues staat Guy Davis als grote naam op de Southern Bluesnight. Enkele jaren geleden was hij nog te zien en te horen in poppodium Nieuwe Nor voor opnames voor een L1 tv-show. Naast de vele Blues Awards die hij op zak heeft, werd hij recent hij wederom genomineerd. Ditmaal voor een Grammy Award ! De traditie van Sonny Terry & Brownie McGhee is bij Davis in de beste handen!

Tweed (VS)
De Amerikaanse topband Tweed werd onlangs geconfronteerd met het plotselinge overlijden van frontman Smokey Holman. De band komt als The Smokey Holman Memorial Tour met een gepaste ode aan Smokey naar Heerlen. De naam van de nieuwe zanger, Gervis Myles, klinkt nu misschien nog onbekend, maar alles wijst erop dat dit na de Bluesnight snel zal veranderen.

Barrelhouse (NL)
Barrelhouse is de bekendste en tevens een van de oudste bluesbands van ons land. In een al jarenlang ongewijzigde samenstelling rond frontvrouw Tineke Schoemaker is de band nog steeds voor elk optreden even enthousiast. De fans mogen zich voorbereiden op een feestje, ook ter gelegenheid van het winnen van de Edison Jazzism Publieksprijs.

Errol Linton (GB)
Errol Linton is uitermate populair op de Britse radio en tv. Liefst drie maal won hij de Award voor beste Britse bluesmondharmonicaspeler. Samen met een van de beste Britse bluesbands is deze topact te horen en te zien op de SBN2018.

Guy Verlinde & The Mighty Gators (B)
Zanger-gitarist Guy Verlinde uit Gent heeft al vele hoogtepunten op zijn cv. In Heerlen volgt een nieuwe piek, want Belgisch bluestrots viert zijn 20-jarige artiestenjubileum tijdens de Southern Bluesnight, begeleid door zijn vaste band The Mighty Gators.

Ernest van Aaken Band (NL)
De verwachtingen rond de nieuwe band van countrybluesman Ernest van Aaken uit Eindhoven zijn hooggespannen. Hij is vooral gekend en geroemd als soloartiest, maar speciaal voor de Southern Bluesnight neemt hij een kwartet mee.

Bourbon Street (B)
Bourbon Street staat te boek als een van de beste bluesrockbands van België. De band is nog jong maar heeft niettemin al een stevige livereputatie op zijn naam staan. Als trotse winnaar van de prestigieuze BRUL contest 2017 mogen zij de 22ste Southern Bluesnight openen.

Stompin’Grounds (NL) & Cajun Moon (NL)
De live buskers in de pauzes zijn dit jaar in handen van Stompin' Grounds en Cajun Moon. Frisse Nederlandse bluespop en een ode aan JJ Cale staan het publiek te wachten in de gangen van het theater.